maandag 7 maart 2011

Vissoep

Soep
(2½ liter)


Ingrediënten:
  • 125 gram margarine of boter
  • gesnipperde ui
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ liter witte wijn
  • visbouillon (hoeveelheid per liter staat op verpakking)
  • 150 gram bloem
  • 1 à 2 kg vispoulet (diverse soorten)
  • gemalen peper
Bereidingswijze:
Smelt de margarine of boter en laat deze NIET bruin worden.
Voeg de gesnipperde ui toe en laat deze glazig worden.
Voeg de gemalen peper toe en roer door.
Voeg de tomatenpuree toe (op laag vuur) en laat deze even pruttelen in de boter. De tomatenpuree kan zo ontzuren.
Voeg de bloem toe en maak zo de roux af, wel op laag vuur anders verbrand alles.
Voeg nu scheut voor scheut de witte wijn toe en roer steeds met de roux glad, niet alles in 1x anders gaat het klonteren.
Voeg het water toe (elke ¼ liter wijn aanvullen tot 2½ liter vocht).
Als het geheel kookt voeg dan de visbouillon toe en proef het geheel even af of het goed op smaak is.
Voeg de vispoulet toe en kook dit nog heel even mee zodat de vis ietsje gaar is (niet teveel zeker niet als de soep nogmaals opgewarmd moet worden want dan kookt het nog een keer en dan valt alle vis uit elkaar).


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je een reactie achterlaat, dat vind ik heel gezellig.
Je krijgt van mij ook altijd antwoord terug.