vrijdag 4 maart 2011

Maiskoekjes

Bijgerecht/borrelhapje


Ingrediënten:
  • 1 blikje mais
  • zout
  • peper
  • ketoembar
  • koenjit
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • stukje lente ui
  • 1 grote of 2 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • olie
Gereedschap:
  • mesje
  • keukenmachine
  • braad- of koekenpan
  • lepel
  • schuimspaan
Bereiding:
Doe het ei, de bloem, zout, peper, ketoembar, koenjit, peterselie, sambal, knoflook en de ui in de keukenmachine en maal alles fijn tot een soort papje.
Doe het in een mengkom en roer de goed uitgelekte maiskorrels erbij.
Verhit de olie (genoeg, zodat de koekjes onder liggen) in een pan.
Maak met een lepel hoopjes van het maismengsel in de olie en druk ze voorzichtig wat plat.
Laat de koekjes mooi goudbruin worden en haal ze er dan met een schuimspaan uit.

Lekker als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of met dipsaus als hapje bij de borrel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een reactie achterlaat, dat vind ik heel gezellig.
Je krijgt van mij ook altijd antwoord terug.